Gyorskeresés
Fizetési megoldás
Hírlevél
Újdonságok
Népszerűek
Házhozszállítás

PartnerekTermék részletek


Meszecsinka - Meszecsinka (2012)

Meszecsinka - Meszecsinka (2012)
2 800 Ft
 • A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által.
  A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött.
  Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és a Csodaországba tart.
  Csak azt csinál, amit nem lehet nem csinálni.
  Sok stílust ötvöz, de saját stílusa van - az élete.
  Ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra.
  Lágy és simulékony, de nem hagy kétséget.
  Megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe.
  Nem a lájkodat akarja, hanem Téged. Maradj csendben és meghallod.

  Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén a zenekar felvett "saját" nevet, Meszecsinka, ami bolgárul holdacskát jelent, 2010 januárjában pedig egy hatszámos demót, amelyről a Zene.hu a következőt írja:
  "Lágyabb, pörgősebb, angol, spanyol és magyar népies melódiák egyszerű, de nagyon eltalált hangszereléssel és mélyre ívelő énekkel. Holdacska, mely valószínű egyre fényesebben fogja beragyogni a magyar ándörgránd egét."
  Az elmúlt két évben a Meszecsinka hallható volt sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (VIDOR, Mesterségek Ünnepe, Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok), Lengyelországban is járt kétszer a krosnói Magyar Napok keretében.
  2011 májusában a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját - amerikai turnét.
  A Magyar Narancs másfél oldalas interjút közölt a zenekarral, a Zenész Magazin címlapjára is felkerült. A Dunaparty Fesztivál keretében a Meszecsinka több ezer embernek játszott a Clark Ádám téren felállított színpadon. Továbbá a MÜPÁ-ban a Népzene Ünnepén játszott a műfaj legjobbjaival együtt, a Fidelio szerint "a legeredetibb hangzást produkálva".

   

   

Webáruház készítés