Čankišou - Lé La (2008)

Részletek
Ezt az albumot az Indies Scope Records (CZ) adta ki és a NarRator Records vállalta fel a terjesztését és a koncertek hazai szervezését.

A művészek bemutatása: A Cankisou 1999-ben egy karácsonyi partin született rock zenészek részvételével. Különböző egzotikus és hagyományos rock hangszereket használtak és felfedezőútra indultak a számukra tökéletesen új világzene földjére. A Cankisou zene egy a Canki népről szóló régi legendán alapszik, és a zenekar a nyelvüket is megtanulta. Létezésének csaknem 13 éve alatt a csapat Csehország egyik legjobb világzenei zenekarává nőtte ki magát. A muzsikusok mindegyike zenél a Cankisou-n kívül is. Karel Herman Mongóliában elnyerte a Chuch Mongolia 2001 nemzetközi fesztivál második díját. Számos mozifilmben is szerepelt. David Synak részt vett Japánban az EXPO 2005-ön.

Lé La
A Lé La című CD-t leginkább a zenekar elmúlt két évbeli hosszú útjai ihlették. Ez a legenergikusabb Cankisou album. A Karel Herman énekes kivételes hangja és a rézfúvós hangszerek által létrehozott melódián keresztül érezhető a különböző kultúrák jelenléte. Vad ritmusok zavarják a nyugodt ücsörgést és zenehallgatást, és hívnak táncra egészen a www.bwindiorphans.org című utolsó felvétel utolsó lüktetéséig. Ugyanakkor ez az "őrület" érdekes zenei ötleteket hordoz, és érezhető, milyen remekül játszanak a zenészek. Csaknem 13 éve vannak együtt, ennek eredménye a zenészek kitűnő egymásra hangoltsága a legelső hangtól kezdve. A Lé La album egy ZUHA című videót is tartalmaz. Nagyrészt Pakisztánban forgatták, ahol a zenekar részt vett a World Performing and Visual Arts Festival rendezvényen. Érdekes képet nyújt a Keletről egy könnyű történet kíséretében. A híres BBC World Music 2006 díjat elnyert pakisztáni énekes, Sain Zahoor is megjelenik a videón.
Adatok
Megjelenési idő
2012
Cikkszám
nr95