Čankišou - Fayt (2011)

Részletek
Ezt az albumot az Indies Scope Records (CZ) adta ki és a NarRator Records vállalta fel a terjesztését és a koncertek hazai szervezését.

A művészek bemutatása: A Cankisou 1999-ben egy karácsonyi partin született rock zenészek részvételével. Különböző egzotikus és hagyományos rock hangszereket használtak és felfedezőútra indultak a számukra tökéletesen új világzene földjére. A Cankisou zene egy a Canki népről szóló régi legendán alapszik, és a zenekar a nyelvüket is megtanulta. Létezésének csaknem 13 éve alatt a csapat Csehország egyik legjobb világzenei zenekarává nőtte ki magát. A muzsikusok mindegyike zenél a Cankisou-n kívül is. Karel Herman Mongóliában elnyerte a Chuch Mongolia 2001 nemzetközi fesztivál második díját. Számos mozifilmben is szerepelt. David Synak részt vett Japánban az EXPO 2005-ön.
Fayt
Ez a zenekar ötödik stúdióalbuma, melynek címe, Faÿt, a Čanki nyelven "ötös szám"-ot jelent. Az egylábú nép földjének dalát ismét Karel Heřman énekli, akinek hangja és megjelenése összetéveszthetetlen és mély benyomást kelt. Hallhatjuk mind a Čanki történelem sötétebb oldalait, mind pedig leghihetetlenebb történeteiket: a torokhangtól az altatódalig mindent. És ahogy azt a zenekar egyik tagja megerősíti: "Minden népnek megvannak a sötétebb pillanatai, és nincs értelme erről hallgatni. Igen, léteznek ezek a pillanatok, de mindig reméljük, hogy valahogy megmarad az egyensúly. Örömmel készítettük ezt az albumot, és talán néhány hallgatás után ez az öröm eljut a hallgatóság fülébe is."
Adatok
Megjelenési idő
2012
Cikkszám
nr94