Bogár Muzsika - gyermeklemez

Részletek
A 2011. decemberében Bogár Muzsika címmel megjelent gyermeklemez egyedülállónak számít a hazai palettán. A világzenei elemekkel tarkított, változatos, ám mégis egységes módon meghangszerelt albumot Nagy Bandó András káprázatos megzenésített költeményei, Pálfy Zsolt zenész, színész és meseíró gyermekekhez közvetlenül szóló előadásmódja és Pintér Mónika énekes-zenepedagógus azonos néven évek óta odaadó tudatossággal működő zenés és mondókás gyermekfoglalkozásainak szellemisége egyaránt áthatják.
Az album alkotóinak egyik fő célkitűzése a zene központúság a kicsik számára elérhető nyelvezetet használva, egyben minél színesebb műfaji korlátok nélküli világot teremtve. Ennek köszönhetően térbeli és időbeli zenei utazást egyszerre kínál, miközben sok fajta ritmust, dallamot és egyéb zenei elemet felsorakoztat a hallgató számára.
Mindemellett fontos az élőben rögzített, igazi akusztikus hangzásra alapozó hangszerelés, mely szerint az albumon a fa és rézfúvósoktól, a legkülönbözőbb ütőhangszereken át, harmonika, pianínó, sőt még igazi fender roads zongora hang is felcsendül.
A zenekar tagjai:
Pintér Mónika - ének
Pálfy Zsolt - gitár, ének
Nemes Zoltán - billentyűs hangszerek, ének
Demjén András - basszusgitár, lant, vokál
Adorján Gyula - dobok, ütőhangszerek, vokál
Vendégek:
Albert Zoltán - furulya, fuvola, szaxofonok
Szücs Krisztián - trombita, szárnykürt, harsona

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2011
Cikkszám
nr89