Vrelo - Preko reke (2011)

Vrelo  - Preko reke (2011)
Részletek
A VRELO-t Natasa Tomic alapította 1999 legelején a szerbiai Rumában. 2003-ig a VRELO a szerb és más szláv népek népi hagyományait kutatta és tanulmányozta. Ennek során a VRELO zenéje több fázison ment keresztül. A formáció számos önálló koncertet adott, szerepelt sok zenei TV műsorban és zenei fesztiválokon vett részt.
2003 ősze nagy változást hozott a csapat életében. Stanko Tomic ötlete alapján teljesen átalakult a banda munkastílusa, zenei megközelítése es gondolkodásmódja: a vokális-instrumentális etno csapat zenekarrá alakult. Többé már nem a hagyományos zenei anyagra támaszkodnak, hanem modern zenével és szinpadi megjelenéssel vegyitik azt. Amitől a VRELO eredeti szláv alapokon nyugvó világzene, az a minimalista látásmód, az egyszerűsítés és a letisztult kifejezésmód: egyrészről csak két hangszer (basszus gitár és dob) kíserettel, másrészről több a régi, hagyományos minták és a modern közt váltogató női hang.
A VRELO 2007-ben részt vett a BBC "The Next Big Thing" versenyén, melyen 88 ország 2500 előadója közül választották ki a Londoni Maida Vale stúdió beli felvételre, és melyen a zenekar az értékes második helyet szerezte meg.
A VRELO "Preko reke" cimű első lemeze 2008 augusztusának végén jelent meg a PGP-RTS gondozásában.
2011 nyarán a francia PALASS megjelentette a VRELO öt felvételt tartalmazó promóciós kislemezét.
6 fantasztikus csaj, 6 fantasztikus hangzás és egy igazán különleges zenei találkozása a délszláv népzenének és a pop-rock-nak.

Ezt hallani és látni kell!
Ezt az albumot nem a NarRator Records adta ki, csak a terjesztésével és a koncertek hazai szervezésével foglalkozik.

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2011
Cikkszám
nr83