Gyorskeresés
Fizetési megoldás
Hírlevél
Újdonságok
Népszerűek
Házhozszállítás

PartnerekTermék részletek


Vrelo - Preko reke (2011)

Vrelo - Preko reke (2011)
2 800 Ft
 • A VRELO-t Natasa Tomic alapította 1999 legelején a szerbiai Rumában. 2003-ig a VRELO a szerb és más szláv népek népi hagyományait kutatta és tanulmányozta. Ennek során a VRELO zenéje több fázison ment keresztül. A formáció számos önálló koncertet adott, szerepelt sok zenei TV műsorban és zenei fesztiválokon vett részt.
  2003 ősze nagy változást hozott a csapat életében. Stanko Tomic ötlete alapján teljesen átalakult a banda munkastílusa, zenei megközelítése es gondolkodásmódja: a vokális-instrumentális etno csapat zenekarrá alakult. Többé már nem a hagyományos zenei anyagra támaszkodnak, hanem modern zenével és szinpadi megjelenéssel vegyitik azt. Amitől a VRELO eredeti szláv alapokon nyugvó világzene, az a minimalista látásmód, az egyszerűsítés és a letisztult kifejezésmód: egyrészről csak két hangszer (basszus gitár és dob) kíserettel, másrészről több a régi, hagyományos minták és a modern közt váltogató női hang.
  A VRELO 2007-ben részt vett a BBC "The Next Big Thing" versenyén, melyen 88 ország 2500 előadója közül választották ki a Londoni Maida Vale stúdió beli felvételre, és melyen a zenekar az értékes második helyet szerezte meg.
  A VRELO "Preko reke" cimű első lemeze 2008 augusztusának végén jelent meg a PGP-RTS gondozásában.
  2011 nyarán a francia PALASS megjelentette a VRELO öt felvételt tartalmazó promóciós kislemezét.
  6 fantasztikus csaj, 6 fantasztikus hangzás és egy igazán különleges zenei találkozása a délszláv népzenének és a pop-rock-nak.

  Ezt hallani és látni kell!
  Ezt az albumot nem a NarRator Records adta ki, csak a terjesztésével és a koncertek hazai szervezésével foglalkozik.

   

   

Webáruház készítés