The Transform Quintet with Joey Calderazzo - Another child (2010)

The Transform Quintet with Joey Calderazzo - Another child (2010)
Részletek
The Transform Quintet és Joey Calderazzo - Another Child
A Grammy díjas amerikai zongorista Joey Caldarazzo és a Transform Quintet 2006 -ban találkoztak. Azóta számos nagysikerű koncertet adtak együtt. Jó ideje vártunk már egy stúdióanyag megjelenésére ettől a formációtól, most ezt tarthatjuk a kezünkben.
Joey Calderazzo-t nem kell bemutatni a közönség számára, az elmúlt 25 évben a modern jazz-zongorázás egyik legfontosabb alakjává vált. Meghatározó egyénisége két nagy hatású zenekarnak: a Michael Brecker Quartet-nek és a Branford Marsalis Quartet-nek. Mélységesen kifinomult zongorista, aki ízlésével és érzékenységével mindenkit megérint, aki zenéjét hallgatja.
A Transform Quintet-et reméljük szintén nem kell bemutatni a magyar nagyközönségnek.
Ez a zenekar az ország egyik legsikeresebb jazz-formációja. 12 éves fennállásuk óta elnyerték mind a közönség szeretetét mind a szakma és a kritikusok elismerését határainkon innen és túl.
Progresszív zenei világuk betekintést enged a fúziós és a mainstream jazz, az elektronikus zene és a klasszikus romanticizmus világába. Előadásmódjukat kirobbanó erő, és virtuóz játék jellemzi: "zenéjük az emberek - és saját maguk - érzelmi világának elbeszélése"
Az Another Child-ot hallgatva egyértelművé válik, hogy ez egy élő formáció. Amilyen jelentős a földrajzi távolság közöttük, olyan nyilvánvaló az a zenei közelség, amelyen közös munkájuk alapul.
Az Another Child ünneplése azoknak a felejthetetlen élményeknek, amiket Calderazzo zenei munkássága jelent a Transform Quintet-nek, így válik a legkedvesebb számok személyes válogatásává. A TTQ megszólalása és játékmódja olyan zenei szituációkat teremt, amelyekben Calderazzo játékának meghatározó elemei válnak újszerűen erőteljessé. A zenekar hangzásvilága, olyan zenei környezetbe helyezi, amelyben Calderazzo új perspektívákból reflektálhat saját kifejezésmódjára. Ez a zenei kölcsönhatás a TTQ játékának esszenciáját helyezi egy magasabb minőségre."
"Kihagyhatatlan" - The Transform Quintet w. Joey Calderazzo Another Child, Szilágyi Norbert, Riff.hu
Joey Calderazzo-zongora, billentyűs hangszerek
Horváth Gábor- billentyűs hangszerek
Gyémánt Bálint-gitár
Eged Márton-basszusgitár
Gálfi Attila-dob
Redő Dániel-ütőhangszerek

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2010
Cikkszám
nr8