Colorstar - Komplementer (2011)

Colorstar - Komplementer (2011)
Részletek
A pop- és rockzene hangszeres eszközeivel, de annak dalformára épülő hagyományos struktúrájával szakítva, a modern elektronikus tánczenén felbuzdulva és a 90-es évek pszihedelikus zenei színterének virágzásán felbátorodva született meg 1996-ban a colorStar. A cél egy műfajokon felülemelkedő, saját zenei formanyelv és munkamódszer kialakítása volt. Az elektronikus zenére épülő partykultúra és annak valamiféleképpen ősének tekinthető pszihedelikus-rock izgalmas fúziós lehetőségei és egy ma már kezdetlegesnek számító dobgép megvásárlása jelentette a kiindulópontot a kísérletezés elkezdéséhez. A colorStar kezdetben hosszan ívelő folyamatokat hozott létre, amiben az itt-ott felbukkanó ének, vagy bármilyen effektezett emberi hang a közös improvizációkra épülő kollektív zeneszerzés folyamatában csak mellérendelt elemként jelent meg, néhol csak fűszerként, néhol meg az adott hangulatot további asszociációs lehetőségekkel gazdagítva. A colorStar-módszer alakulásával ezek az alapvetően nonverbális énektémák némi nyelvészeti-utómunkával számos esetben kezdték hagyományos dalnak álcázni magukat.
A cS utazásai és útkeresései során különféle műfajokkal és stílusokkal találkozott és barátkozott, de egyikkel sem azonosult teljesen. Egy drum and bass kísérlet után nem lett d n b zenekar, ahogy egy világzenei kísérlet után sem lett etno vagy folk zenekar. A cS a különböző műfajokat és hatásokat magába, illetve egymásba olvasztja, miközben megőrzi saját legjellemzőbb stílusjegyeit, ezáltal valósítva meg a nevével jelzett színességet.
Tizenöt év - tizenöt dj -tizenöt remix.Komplementer címmel jelent meg az idén tizenöt éves colorStar legújabb kiadványa,melyen 15 hazai Dj értelmezte újra a zenekar eddigi életművének néhány emlékezetes pillanatát.A remixelők között találhatunk ismert,"neves" alkotókat (Deutsch Gábor "Anorganik",Titusz,Secta Chameleon,Suefo,stb.)éppúgy,mint az újabb generációk feltörekvő tehetségeit (óperentzia,Kraak,) vagy a zenekar által kiírt remix pályázat győztesét,"Gargaj"-t.

A Komplementer -t a zenekar tervei szerint egy új dalokat tartalmazó Ep követi még ebben az évben,valamint egy exkluzív születésnapi koncert,valamikor az év vége felé.

Tagok:


Farkas Zoltán - dobok, ütősök
Keleti András - elektromos és akusztikus gitár, ének
Szalay Péter - elektromos és szintetikus gitár
Szinovszki Márton - billentyűk
További közreműködők:
Soós Tamás - fúvós hangszerek
Somogyi Ferenc - basszusgitár

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2011
Cikkszám
nr79