Cirkusz-KA - Kötéltánctangó (2011)

Cirkusz-KA - Kötéltánctangó (2011)
Részletek
A Cirkusz-KA 2009-től mutatkozik be számos európai nagyvárosban, többek között Berlinben és Párizsban.

Egy évvel később új színekkel gazdagodik a zenekar, Simon István személyével, aki gadulkán és udon játszik.
"Keserédes dalok, világok zenéiből indultak, nyitott fülekbe és szívekbe érkezni."

A kisméretű cirkusz a mai napig Európa nyolc országában, az utcazenéléstől a kávézókon, a kisebb és nagyobb klubokon át az utcazene fesztiválokig mutatkozott be és vitte el magyar nyelven éneklő muzsikáját.
"A Cirkusz-KA hangzásvilágában a sokfélén nőies, boros, zsongó hangulatokat tangó ritmusok, flamenco és jazz ihletésű virtuóz gitárjáték feszíti és csillapítja. A balkáni és török hangszerek teszik különlegessé a dalok megszólalását."

Az akusztikus trió hangzását a klasszikus gitár mellett megszólaló balkáni és török-arab hangszerek, a zenét színesítő gyerekjátékok, melodika, metallfon, kalimba és további csörgő zörgő eszközök alkotják.

A dalok komoly komolytalansága, a szólamok, ritmusok, mind az ének, a dalszöveg köré szövődve mesélnek létező és kitalált személyekről, megtörtént és képzelet szülte eseményekről, festenek ismerős hangulatokról.

A lemez tangós, sanzonos dalai felvételénél, legelső szempont volt, hogy az szólaljon meg a felvételen, amit a színpadon a három fős társaság megszólaltatni képes. Megőrizve az akusztikus élőzene varázslatos színeit, bevonva a hallgatót a kamarazene intim és törékeny, emberközeli világába.

Kötéltánctangó, mint cím is erre a legapróbb (zenei) mozdulatokra kiélezett, néhol játékosan könnyed, másutt virtuóz, vagy éppen törékeny és minimalista előadásra utal. Legyen minden hangnak értéke és jelentése, legyen a hallgató képzeletének tere különféle világokban kalandozni, a Cirkusz-KA vezetésével.
Szlávics Anna - ének, kalimba, melodika, ütőhangszerek, játékok és dalszerzés
Rock Tamás - klasszikus gitár és zeneszerzés
Simon István - gadulka (bolgár visszhangos hegedű) és ud (török lant)

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2011
Cikkszám
nr75