Pluto - Nevem senki (2011)

Pluto - Nevem senki (2011)
Részletek
A PLUTO zenekar szövegközpontú és táncolható dalokat játszik.
A magyar dalszerzői hagyományokat, a rockabilly-s lüktetésű beatzenét és a kétezres évek gitárpopos megoldásait vegyítik ösztönösen és lazán.
A Pluto tapasztalt klubzenekar, rendszeresen koncertezik, rajongótábora és népszerűsége biztosan nő.
2006-os Klub Vittula című album bekerült a "303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című válogstáskötetbe.
2009-es Menedék címűt albumot az Exit magazin az év legjobb 5 albuma közé választotta.
2010 májusában a zenekar szerepelt az MR2 "Akusztik" című műsorában és megjárta a nyári fesztiválokat is (Sziget, Fishing on Orfű, Campus Fesztivál, EFOTT).
2011-ben a Vad Fruttik együttes is meghívta a Plutót vidéki turnéjára előzenekarnak.
2011 év elején a Pluto egy Péterfy Borival közösen előadott dallal dobbantott. A "Nagy Szívbűvölő". egyből MR2 slágerré vált. A trombitaszólót Kárpáti Dódi (Quimby) játszotta fel. A dal rajta van a most megjelenő lemezen is.
A Pluto vezetője Nemes András gitáros-énekes, aki emellett Bérczesi Robi (Hiperkarma) oldalán a Biorobot zenekar alapítója, szerzője és előadója.

A Pluto első kiadványa, amely nem szerzői kiadásban jelenik meg, hanem a NarRator Recordsnál.
Rövid, slágeres, együtt énekelhető dalok, elgondolkoztató szövegekkel.
A szokásos rockos Pluto-hangzást funkos lüktetésű gitár, neo-soul hatások, kopogó zongora és női vokálok szinesítik az univerzálisabb érzelmek kifejezése érdekében.
lyen az, amikor egy korábban underground rockzenekar letisztult popdalokat kezd írni.
KORÁBBI LEMEZEK
Menedék (2009)
Ez a lemez keltette fel a szélesebb közönséget érdeklődését. Internetről szabadon letölthető szerzői felvétel, amelyet lényegében konyhában és alagsori tárolóban rögzítettek. A groove-os, kísérletezős barkács-pop-rock albumot 2009-ben az Exit magazin az év 5 legjobb magyar albuma közé választotta. A lemez egyik dalát, a Szilánkot az MR2-Petőfi Rádió 2009-ben rendszeresen játszotta.
Klub Vittula (2006)
Ez a karcos és lendületes garázs-rock hangzású lemez nemcsak a közönségtől kapott jó visszajelzéseket, hanem a zenei kritikusoktól is. A "303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" című kötetbe is beválogatták a legemlékezetesebb magyar lemezek közé.
Oda se neki, itt a Pluto (2004)
A bemutatkozó album a frontember szólómunkája volt: kamaszkori emlékek gyűjteménye gitárral-dobgéppel. A legismertebb szám a zenekartól függetlenül terjedő szakítási sláger, a Maradjunk barátok lett.
Válogatáslemezek:
WAN2 Jövő Mérnökei valogatás / Rakparton (2007)
Crossroads magazin válogatása / Gyerünk fel hozzád! (2008)
tagok:
Nemes András - gitár, ének
Dudás Zsombor - dob, ének
Martinkó Tamás - gitár
Horváth Gábor - basszusgitár

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2011
Cikkszám
nr72