Trans-Formation - Véda kertje (2010)

Trans-Formation - Véda kertje (2010)
Részletek
"A Trans-formation együttes második albuma igazi mestermunka. Sokszínű, jó értelemben vett eklektikus muzsika, amelyben a kortárs zene, a progresszív rock és a világzenei hatások egyaránt megtalálhatók. A kvartett minden tagja nagyon tehetséges és kreatív muzsikus… Már 2007-es bemutatkozó lemezük nyilvánvalóvá tette, hogy megtalálták saját kifejezésmódjukat, azt az egységes zenei nyelvet, amelyet csak ők beszélnek… Míg a korábbi CD-jükön minden számot eichinger Tibor írt, az új korongon Eszter kompozíciói dominálnak."
"…Pozsár Eszter zenei tapasztalatai a klasszikus és jazz képzéstől az indiai tanulmányokon át a korszerű post-bop és cool együttesekig terjednek. Éppen szerteágazó stílusismerete tette lehetővé, hogy önálló hangját kifejlessze. Fő hangszere a fuvola, amelyet magabiztos technikai fölénnyel kezel. Játéka a műfaj legnagyobbjaival egyenértékű."
A 2005-ben alakult Trans-formation elvben a fuvolista-szaxofonos Pozsár Eszter zenekara, valójában a kezdetektől igazi közösségként működik, zenei és emberi értelemben egyaránt. A zenekart szokatlan hangszer-összeállítás jellemzi. A ritmusszekciót a gitár, a basszusgitár és az ütőhangszerek alkotják, amihez fuvola, altfuvola, bansuri és szoprán szaxofon társul. A kvartett a zenekar tagjainak modern hangvételű szerzeményeit szólaltatja meg. Zenéjükben a fuvola - a jazzben oly ritkán hallható hangszer - domináns szerpet kap. Mindegyik muzsikus tett kitérőt sok, más stílusú zene felé, ez a bőséges tapasztalat összegződik, "transzformálódik" zenéjükben.
Szerzői kiadás, a NarRator Records terjeszti.
Adatok
Megjelenési idő
2010
Cikkszám
nr7