Horgas Eszter - Full Tilt tango (2010)

Horgas Eszter - Full Tilt tango (2010)
Részletek
Horgas Eszter, köztársasági érdemrenddel kitüntetett fuvolaművész, újabb lemezzel lepte meg a közönségét. Full Tilt Tango címen megjelent 23. lemeze, egy igazi tangó csemege. Ezeket a tangókat azonban nem lehet beszorítani hagyományos műfaji keretek közé.
Horgas Esztertől és muzsikus társaitól - Cseke Gábor zongora, szintetizátor; Hárs Viktor basszus; Gyenge Lajos dobok, ütőhangszerek; Meskó Ilona zongora; Dajka Krisztián gitár; Kurucz Krisztián gordonka; Gazda Bence hegedű; Milos Punisic harmonika - a műfajok kavalkádját hallhatjuk a most megjelenő lemezen. Astor Piazzolla argentín tangóin túl, a klasszikától a rockig teljes képet kaphatunk a zenei nyelv határok nélküli világáról.
A vágytól a beteljesülésig lüktet a zene, a kilenc muzsikus, mintha ezer hangszeren mesélne közönségének. Az album az életünket akarja a maga sokszínűségében megmutatni, akár csak a tangó, mely a legimprovizatívabb tánc. A Férfi vezet és a Nő soha nem tudhatja, mi lesz a következő lépés. Lelkével, testével, minden figyelmével azt lesi, hogyan tud a másikba olvadni, és minden legapróbb mozdulatát, rezzenését követni.


"Full Tilt Tango- azaz, tangó, teljes sebességgel. Fekete és piros, érzéki és szenvedélyes, véres és gyengéd, örült és mámorító. Férfi és Nő tánca, játéka, egymásba bújócskázása."
(Horgas Eszter)
"Egyszerre szenvedélyes és éteri, kihívó és szemérmes, vibráló és szende, provokáló és visszahúzódó. Olykor az érzéki szenvedély, a zabolátlan szabadság, a perzselő vágyak elbukó-diadalmas Carmen-je, olykor a harmónia, a tisztaság, az átszellemültség üdvözült Máriá-ja, és mindig Horgas Eszter."
(Szegő András)

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2010
Cikkszám
nr69