Agnus Dei - Minden (1998)

Agnus Dei - Minden
Részletek
1998-ban jelentette meg első és egyetlen albumát az Agnus Dei, az egyik első hazai "rock supergroup". A tagok nagy sikerű formációkból érkeztek és fogtak össze egy új, spirituális, zakatoló rock produkcióra. A frontember, Mátyás Attila visszatérését a dark zenéhez örömmel fogadta az F.O. System egykori hatalmas tábora. Terveik, koncert sikereik és a közönség érdeklődése ellenére a belső feszültségek a lemez megjelenésére feloszlatták az együttest.

Tagok:
Mátyás Attila (F.O. System, Sex Action) - ének, gitár
Juhász Róbert (Slogan, Wellington) - gitár
Pálvölgyi "Csiga" Gábor (Southern Special) - basszusgitár
Újvári Péter (Bedlam) - dob
1994-ben, a budapesti E-Klub Halloween partyján lépett fel először az Agnus Dei zenekar. Papi csuhákban, hatalmas gyertyák között játszottak. A zenészek, akik hétköznapjaikat korábban a rock legmélyebb bugyraiban töltötték, ezúttal szárnyaló zenét adtak elő. A zenekar nevét: Agnus Dei (Isten báránya) sokan félre értették, valamiféle vallásos, szektás hatásnak vélték. Pedig egyszerûen csak egy erkölcsi értéket hordozó nevet választottak. Számos koncertet adtak, köztük a Sziget Fesztiválon is.
Egy dal kivételével, ahol Csiga volt a szerzőtárs, az Agnus Dei valamennyi dalát és szövegét Mátyás Attila írta. A dalokat Nemes Csaba közreműködésével hangszerelte és rögzítette a zenekar. Érdekesség, hogy a borítóra Jerabek Csaba, az F.O. System basszusgitárosa is készített fényképeket.
Adatok
Megjelenési idő
1998
Cikkszám
nr61