Cabaret Medrano - Éjszakai járat (2007)

Cabaret Medrano - Éjszakai járat (2007)
Részletek
A 2001-ben alakult együttes egyedülállóan összetett zenét játszik.

Az együttes egyik alapító tagja és frontembere Kamondy Imre énekes, dalszerző, színész, aki jellegzetes színpadi játékával, előadásmódjával dramatikus jelleget kölcsönöz a koncerteknek. A másik alapító tag, a szintén dalszerző, szövegíró Verebes György (vajdasági festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője) érzékeny és improvizatív zongorajátékával alapvetően határozza meg a zenekar arculatát. Nemes János fuvolista a koncertek meghatározó szólistája, szaxofonon és kavalon is játszik, szintén több dal szerzője. Horváth Gábor az underground zenei életből sokak által ismert és kedvelt basszusgitáros, a Balaton, az Ági és a fiúk, és részt vett az időnként külföldről hazalátogató Menyhárt Jenő (Európa Kiadó) produkcióiban is. Az együttes dobosa a lendületes, energikus játékáról ismert Szert Zsigmond és Csipkés Csongor hegedűs. Állandó vendégek: Darvas Bence: trombita, Porteleki Áron: dob. Dudás zsombor dob.

A fanyar és ironikus dalszövegek Kamondy Imre szerzeményei. Kissé elrajzolt, groteszk, nagyvárosi figurák történetei az éjszakában, a mai Budapest görbe tükörben. Nyugdíjas induló, szerelmi fricska, gengszter szving, vurstli dal, bizsergető kuplé, hajléktalan rocky, kalózballada.

A zenekar rendszeresen fellép budapesti klubokban (Gödör Klub, Pótkulcs, Jelen, Nyitott Műhely, Könyvtár Pinceklub, Sirály stb.), de játszott már többek között a Magyar Filmszemle alkalmával a Millenáris Fogadójában, a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), a Művészetek Völgyében, a Sziget Fesztiválon és az EFOTT-on is. Az elmúlt években a koncerteken gyakran szerepeltek vendégművészek is, mint pl. Csákányi Eszter, Enyedi Éva, Tamási Zoltán, Tóth Evelyn, Bujdosó János (gitár), Darvas Kristóf (harmonika), Deák Tamás (ütőhangszerek), Dudás Zsombor (ütőhangszerek), Gáspár Kálmán (cimbalom), Gazda Bence (hegedű), Hans van Vliet (harsona). 2007 decemberében jelent meg a zenekar első albuma "Éjszakai járat címmel. Az együttes a lemez anyagát a Szkéné Színházban mutatta be a Specko Jedno (Bujdosó János, Darvas Kristóf, Dudás Zsombor) zenészeivel együtt. 2008 márciusában megismételték a produkciót.
2007 decemberében jelent meg a zenekar első albuma "Éjszakai járat" címmel, mely szerzői kiadás, a NarRator Records terjeszti!

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2007
Cikkszám
nr54