Gyorskeresés
Fizetési megoldás
Hírlevél
Újdonságok
Népszerűek
Házhozszállítás

PartnerekTermék részletek


M.É.Z. és Hobo - A DUBLINI ÚTON (1998)

M.É.Z. és Hobo - A DUBLINI ÚTON (1998)
 • A M.É.Z. 1988-ban alakult, hogy tradicionális skót és ír zenét játsszon, mely még ismeretlen volt akkoriban Magyarországon.
  Néhány év folyamatos munkájával országos hírnévre tett szert, ebben az is szerepet játszott, hogy 1993-ban a Jethro Tull előzenekara lehetett annak budapesti koncertjén.
  Az első lemez 1995-ben jelent meg hét év anyagának válogatásából, melyet a címe is jelez: BEST OF M.É.Z.
  Ezt követte 1996-ban egy újabb, SOYEZ MYSTERIEUSES címmel, s erről több szám megjelent egy angol nyelvoktató könyv mellékleteként kazettán.
  Egyre inkább távolodva a tradicionális hangzástól kialakult a M.É.Z. sajátos stílusa, melyben az együttes szívesen nyúl más muzsikákhoz, hogy tovább színesítse a skót és ír zenét úgy, hogy az igényesség mellett szórakoztató is maradjon.
  Újabb kísérlet 1998-ban, amikor megjelent A DUBLINI ÚTON címet viselő albumon Hobo közreműködésével és szövegeivel magyar nyelven adnak ízelítőt zenéjükből.
  Ír, skót, angol népzene M.É.Z.-es ízesítéssel, Hobo magyar szövegeivel.
  Ezt követte a 2000-ben megjelent THE FAIRIES című album, mely talán a legművészibb az eddigiek közül. Ez utóbbi lemezbemutató turnéjának legrangosabb állomása volt a Pesti Vigadóban megrendezett koncert-show, ami videón is megjelent 2001-ben.
  A NarRator Records, mint az együttes lemezkiadója ötlete folytán, ugyancsak 2001-ben, neves magyar előadók és zeneszerzők közreműködésével készült el a LEMÉZLOVASOK című remix-lemez.
  A zenekar eddigi 15 éves fennállása alatt több tagcserét is megélt, ezzel hangzásvilága is változott, előnyére. Az állandóságot Kuklis Henrik alapító-énekes karakteres előadásmódja képviseli.
Webáruház készítés