Envoy - A Peculiar season (2010)

Envoy - A Peculiar season (2010)
Részletek
Az Envoy 2006-ban alakult öttagú budapesti gitárpop-zenekar. Az együttes 2010 tavaszán fejezte be "A Peculiar Season" című bemutatkozó nagylemezét, melyet élőben vett fel a budapesti Sound Master stúdióban Hidasi Barnabás hangmérnök közreműködésével.

Az album a NarRator Records kiadásában jelent meg 2010 májusában. A rajta szereplő "Sitting Here" című dal rendszeresen hallható az MR2-Petőfi Rádióban, és bekerült a Petőfi Rádió TOP 30-ba is. A zenekar a megjelenés kapcsán az m1 Nappali és Teadélután műsorainak adott tv-interjút.
A lemez anyaga egyaránt merít a gitáralapú és elektronikus műfajokból, akárcsak az angolszász zenei kultúrából. A csapat - mely olyan különféle stílusú előképeket tart példaértékűnek a maga számára, mint a Radiohead, a Massive Attack, a Depeche Mode, a House of Love vagy a Sonic Youth - nagyívű, lendületes és részletgazdag dalait a férfi és a női énekhang izgalmas párbeszédére, oda-vissza dinamikájára és a dúsan színezett gitárhangzásokra építi.
A zenekar folyamatos szereplője a hazai klubéletnek, lemezbemutató koncertjét 2010 májusában tartotta a budapesti Merlinben, ahol fellépését az együttes mellett dolgozó Six és Senon VJ-páros vizuálja egészítette ki.

Az A Peculiar Season a gitárpop-zenét játszó budapesti Envoy bemutatkozó nagylemeze, amely 2010 májusában jelent meg a NarRator Records kiadásában. A zenekar a budapesti Sound Master stúdióban, élőben rögzítette az albumot Hidasi Barnabás hangmérnök közreműködésével. A rádióból már ismert Sitting Here című szám mellett 10 további dal mutatja be az Envoy energikus, sokrétű és egyedi zenei megoldásokkal tarkított zenei világát, mely Kandech Evelyne és Kovács Gergely karakteres énekhangjainak párbeszédére és a gazdagon színezett gitárjátékra épül.


Az Envoy tagjai:
Kovács Gergely-gitár, ének, billentyűk, ütőhangszerek
Kucsma Tamás-gitár, vokál, billentyűk, ütőhangszerek
Tóth András-basszusgitár
Váradi György-dob
Kandech Evelin-ének
Közreműködött:
Újvári Péter-vokál, billentyűk

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2010
Cikkszám
nr5