KÁ NA ÁN - Találj rám (MC) (2002)

KÁ NA ÁN - Találj rám (MC) (2002)
Részletek
Ez az album csak kazettán kapható!

A formáció állandó tagjai Kálmán Tamás (ének, gitár) és Nagy Zoltán (zongora, hangszerelés), akik vendégzenészekkel egészülnek ki koncertjeiken. 1998-ban kezdtek el együtt zenélni, mert volt valami közös a gondolkodásukban, az életkorukban, a kedvenc együtteseikben és az akkordjaikban. Nem volt konkrét céljuk, csak ötleteik. Mára a cél is nyilvánvalóvá lett: alkotni. Zenét. Mindketten főiskolai hallgatók.
Az albumot neves stúdiózenészekkel (Sipeki Zoltán, Gyenge Lajos, Frey György, Csizmadia Gábor, Elek István, Schreck Ferenc, Fekete Kovács Kornél) kiegészülve rögzítették a TOM-TOM stúdióban.
Született 13 dal, igényes hangszerelésben, "végre" akkordokkal dúsítva és mégis közérthető nyelven, slágeresen. Végezetül álljon itt néhány idézet, amelyeket a közreműködők mondtak az albumról és amelyek sok mindent elárulnak:
"Ezeket a dalokat festeni lehetne, annyira hangulatosak… Ragyog belőlük a tehetség és a zene szeretete. Tamásnak gyönyörű hangja van!" (Czerovszky Henriett)
"Ezt a lemezt bátor emberek készítették, kíváncsi embereknek." (Reményi László, hangmérnök)
"Szokták mondani… Amilyen emberek, úgy muzsikálnak. Ők nagyon jó emberek!" (ifj. Födő Sándor)
"A lemez nem éppen hétköznapi dalai nagyszerű hangszerelésben szólalnak meg, és mind emellett talán a legfontosabb, őszinteség és tartalom hallatszik ki belőlük! Gratulálok, és minden jót kívánok a KÁ NA ÁN-nak!" (Fekete Kovács Kornél)
Végül, de nem utolsósorban az albumról a fiúk példaképe, Presser Gábor így nyilatkozott:"Nagyon örülök ennek a sok szép dalnak!"
Adatok
Megjelenési idő
2002
Cikkszám
nr45