Karácsony János - Boldog Karácsony (MC) (2002)

Karácsony János - Boldog Karácsony (MC) (2002)
Részletek
Ez az album csak kazettán kapható!
Karácsony János, James. Zeneszerző, előadóművész, gitáros, énekes. 1951. augusztus 19-én született Budapesten, gyermekkorát Óbudán töltötte. Zongorázni tanult, majd áttért klasszikus gitárra. 1968-ban belépett a Ferm együttesbe, 1971-ben pedig a Generál alapító tagja lett. 1975-ben került a Locomotiv GT-be.
Virtuóz gitárjátéka, tiszta énekhangja, szerzeményeinek különleges hangulata új ízekkel gazdagította a zenekar világát. Az LGT-produkciók mellett számos együttes és előadó mellett dolgozott zenei rendezőként, gitárosként, és tagja volt a "dzsesszisták és rockerek" alkalmi vállakozásaként alakult, 1982-es Supergroupnak is.
Első szólólemeze 1986-ban jelent meg Az időn túl címmel, ennek dalait élőben a Révész Sándorral közös, emlékezetes turnén mutatta be. 1990-ben két másik jó baráttal, Lerch Istvánnal és Solti Jánossal együtt járta az országot. A Locomotiv GT 1992-es búcsúkoncertje után visszavonult, egyre kevesebb produkcióban vett részt. 1996-ban adták ki második, James című szólólemezét, majd az LGT és a Generál újjáalakulása kapcsán tért vissza a színpadra és a stúdióba.
Ám a csendes évek alatt sem szakadt el a zenétől: folyamatosan gyakorolt és komponált. James ma hatalmas formában gitározik, és csodaszép dalok születtek a kezei alatt. Ennek köszönhető, hogy a 2002-es LGT-album, A fiúk a kocsmába mentek szinte az ő jutalomjátéka, az év végén megjelenő, Boldog Karácsony! című lemeze pedig szólópályafutásának eddigi csúcsa.
A hosszú hallgatás után elkészülő vadonatúj szólóalbumon tíz csodálatos dallam hallható a szerelemről, kiegészítve 10 gyönyörű gondolatsorral Korom Attila tollából. A dalok felvételei Závodi Gábor stúdiójában készültek, aki hangmérnökként már az LGT 424-es albumának munkálatai során együtt dolgozott Karácsony Jánossal.
Adatok
Megjelenési idő
2002
Cikkszám
nr43