Shannon.hu - Ahogy lesz (MC) (2004)

Shannon.hu - Ahogy lesz (MC) (2004)
Részletek
Ez az album csak kazettán kapható!
Szédületes energia és természetesség jellemzi a neves muzsikusok által létrehozott zenekart, a Shannon.hu-t. Történetek törpékről és varázslókról, fajankókról és részeges leányzókról, féktelen jókedvről és őrületről.
A Shannon.hu új albumának kelta dallamok, magyar és balkáni ritmusok adják vitalitását. A hagyományos szóló-hangszerek (tangóharmonika, buzuki, fuvola) pedig igencsak dinamikus modern zenei alapok fölött szólalnak meg. Ugyanakkor a szerzeményekben fel-felbukkannak más népek zenéjének motívumai, klasszikus idézetek is, melyek még szórakoztatóbbá teszik a létrejött muzsikát, ezzel teremtve helyet egy manapság igencsak divatos irányzatnak: a világzenének.
A nevek, akik megalkották ezt a Shannon.hu-produkciót: a lendületes ritmusok és alapok felelőse a basszusgitáros Sajben Gábor és a dobos Juhász Róbert, a tangóharmonikát és a buzukit Batta Gábor bűvöli virtuóz szólóival, a csapat gitárosa, énekese, és ihletett szövegírója Molnár Sándor; fuvolázik és féllábon áll a szuggesztív egyéniségű, vérbeli showman: Péter János.
A 2004 novemberében megjelent lemez vendégművészei: Karácsony János - ének, gitár (LGT); Moór Bernadett - ének, vokál (ex-Bestiák); Gyenge Lajos - dob, ütőhangszerek (HBB, etc.); Lantos Zoltán - hegedű (Mirrorworld).
Az albumon 12 dal található: énekek a szerelemről, hatalomvágyó törpékről, a szépszavú vándorról, ballada szeptember tizenegyedikéről és három instrumentális mű is hallható. A korong 7. száma (A hetedik nap) különleges üzenetet hordoz: felhívja a figyelmet a veszélyeztetett kultúrákra. A "hetedik nap" szimbolikája a sokszínű nyelvi és kulturális értékek megóvásának utolsó lehetőségeit jelenti. Az albumon szerepel egy feldolgozás a műfaj jeles képviselőjétől Loreena McKennitt-től is. Az albumot a Rádió Café támogatja.
Adatok
Megjelenési idő
2004
Cikkszám
nr40