Maksa Zoltán - Best of Maksa II. (2007)

Maksa Zoltán  - Best of Maksa II. (2007)
Részletek
Közkedvelt humoristánk, Maksa Zoltán a 2007-es esztendőben ünnepli pályára lépésének 25. évfordulóját. Érthető, hogy ez a nem mindennapi alkalom némi számvetésre késztette. A humorista új, "Best of Maksa II" című albumáról így vall:
Az 1982-es Humorfesztivál óta nagyot változott a világ, így a humor is. Míg annak idején nagy sikerre számíthatott egy-egy irodalmibb, akár hosszabb terjedelmű humoreszk vagy jelenet nyilvános bemutatása, ma már az egyszemélyes, laza, sokszor szerkesztetlen, szubjektív sztorizás dívik a színpadon, alkalmazkodván a hétköznapoktól egyre fáradtabb közönség igényéhez. Azért a nevetés képessége és igénye minden közéleti és magánvihar ellenére szerencsére országosan megmaradt, így most is sikerre számíthat egy CD-re préselt humorválogatás, pláne, ha egy teljes rádiókabarés karriert ölel fel!
A lemezen meghallgatható szinte a teljes rádiós Maksa-életmű, kezdve az említett 1982-es Humorfesztiválon, a szerzőjét a döntőbe repítő edzőparódiától - Koltay Róbert feledhetetlen előadásában, egészen a Kabarécsütörtökben a hallgatók által legtöbbet kért Kórházi nővérke, vagy a Kis kínai árus paródiáig. Az album méltó folytatása az éppen öt éve, a humorista pályájának 20. évfordulóján megjelent "Best of Maksa I." című albumnak.
Maksa Zoltán legújabb CD-jét tehát figyelmébe ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a politika-, és trágárságmentes kikapcsolódást, s akik a humort választják a nehéz napok ellenszeréül...
Adatok
Megjelenési idő
2007
Cikkszám
nr36