Jambalaya - Wonder what can happen-Live at the Merlin (CD+DVD) (2008)

Jambalaya - Wonder what can happen-Live at the Merlin (CD+DVD) (2008)
Részletek
Megjelent a Jambalaya zenekar 2008. január 6-án este a Merlin Színházban rögzített Mardi Gras hangulatú show-val egybekötött nagyszínpados koncertfelvétele CD-n és DVD-n. (Mardi Gras-nak nevezik a Hamvazó Szerda előtti úgynevezett "húshagyó keddet", azaz egy utolsó nagy dőzsölést, amikor is a világ egyik legjelentősebb zenei fesztiválját tartják New Orleans-ban.)
Természetesen New Orleans-i zene látható és hallható a most megjelent anyagon, olyan kiváló vendégek közreműködésével, mint: Kollmann Gábor - baritonszaxofon; Varga Livius - ütős hangszerek; Sántha Gábor - gitár; Szabó Tamás - szájharmonika; Fritz József - klarinét; valamint a MardiGras show-ban vokalistaként részt vesznek az Octovoice énekegyüttes énekesei közül: Bódis Anikó, Geiger Kinga, Kiss Noémi és Pintér Mónika.
Néhány szó a zenekarról: 2005. tavaszán indult útjára a Jambalaya, amelyet a - a virtuóz zongorajátékával ismertté vált énekes, zongorista frontember és zeneszerző - Nemes Zoltán alapított. A "jambalaya" elnevezés egyébiránt a New Orleans környékiek sajátos ételének a neve, amit zöldségekből, halakból állítanak össze és fő jellemzője a határtalan változatosság. Ugyanez jellemző a - napjainkban már önálló műfajnak számító - New Orleans-i zenére: az alapanyagok - azaz a jazz, a blues és a funky - összetevőit olyan arányban használhatjuk, hogy az eredményül kapható változatok száma végtelen. A formáció névválasztása is ezt tükrözi. Ezt a zenei ágat itthon nem képviseli más előadó. A Jambalaya szerzemények mellett megszólalnak olykor-olykor Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Chuck Berry, Johnny Adams - szerzemények is, természetesen a Jambalaya New Orleans-i felfogásában.
Adatok
Megjelenési idő
2008
Cikkszám
nr33