Pop Ivan - Dreamhunting (2009)

Pop Ivan - Dreamhunting (2009)
Részletek
A Pop Ivan formáció 1997 nyarán alakult. A 40Labor multimédiás alkotócsoport és az Adam30 zenekar fragmentumaiból klónozódott, energiáit, motivációit tekintve avantgarde-jazz formáció a kezdetekben 5 taggal tartotta a világ egészét bekebelezni kívánó többórás előadásait, melyek túlfűtött érzelemvilága bőven csöpögött punkos gesztusoktól, a szellemi magasfeszültség megteremtésével koncertjeik akusztikai performancekké lényegültek. A kezdeti elvetemült lépések jellemzően megosztották a hallgatóságot, egyesek elviselhetetlennek, mások elviselhetetlenül eredetinek és jónak tartották a Pop Ivant, egyben azonban egyetértettek kishazánkban és külföldön is: ilyet még nem láttak, hallottak…
Ahogy beérett a "popivan" hangzás, azzal együtt a zenekar tagjai is kifejlesztették maró egyéniségüket, ennek szellemében 2002-ben megjelent a Hospital Hungary c. lemezük, mely hangulatában magában hordozza a kezdetek végtelen lendületét. Előadásaikat gyakran kíséri általuk forgatott illetve talált filmanyagokból összeállított vetítés, kisebb színpadi akciók.
A Pop Ivan formáció, mind hazánkban, mind bővebb környezetében egy speciális űrt kitöltő, a zenei trendektől, sallangoktól mentes szellemi-gyakorlati műhely.
A kontrollált káosz legfőbb hazai apostolai hosszas kihagyás után jelentkeztek új hanghordozóval, betöltve azt az űrt, mely 2002-es keltezésű, debütáló korongjuk óta (HOSPITAL HUNGARY, Bahia) keltett jó okkal hiányérzetet a barokk punk és a kortárs karambol - dzsessz elkötelezett híveinek körében. A Dreamhunting névre keresztelt album a maga szikár 48 percében igen velősen összegzi a Pop Ivan 10 éves ténykedése alatt elért kutatási eredményeket, az apokalipszis kellős közepén is lankadatlan tomboló lagzi még soha korábban nem volt ennyire fékevesztett.
Az első lemez megjelenése óta eltelt 6 év alatt a zenekar energiáit leginkább az élő fellépésekre fordította: a koncertezésből itthon és külföldön is jócskán kivéve részét, mindenhol nagy tetszést aratva sikerült senkihez sem hasonlítható, mellbevágó erejű zenéjüknek csíráját elvetni, lényegét láttatni, szubsztanciáját beleverni a tisztelt közönségbe. És mindez most már otthon is hallgatható, a koncertek forró hangulatát sikerrel megidéző Dreamhunting által!

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2009
Cikkszám
nr29