Pinyó 60 (2009)

Pinyó 60 (2009)
Részletek
Köves "Pinyó" Miklós: Pinyó 60
Az album tulajdonképpen válogatás a nagyszerű, idén 60 éves dobos eddigi munkásságából, amelyről így vall az ünnepelt:
"Több, mint négy évtizedes pályafutásom lenyomata ez a lemez. Összefoglalás, de nem lezárás, mert halálomig szeretném csinálni ezt az isteni, gyönyörű dolgot: zenélni."
Pinyó zenei pályafutását már a középiskolai évek alatt elkezdte.
Aztán következett az akkor már ismert, egyetemistákból álló Non-stop zenekar, akikkel 1965 táján kezdted el zenélni, persze szülői engedély és más szigorítások kíséretében.
1973-ban találkozott Som Lajossal és elhatározták, hogy egy szuper bandát szerveznek. Ennek az anyagi hátterét úgy próbálták megteremteni, hogy 1973 és 75 között külföldön (Svájcban, Németországban) vendéglátoztak. Hazatérésünk után alapították meg a Piramis együttest. Egy-két év kemény munka után a Piramis jelentősen megváltoztatta a hazai könnyűzenei élet rendjét és elképesztő siker és népszerűség vette körül. A zenekar felbomlását követően 1991-ben Török Ádám (a legendás Mini együtte vezetője) létrehozott barátjával egy új formációt Török Ádám és a R.A.B.B. néven. Ez a zenekar a rock és blues újjáélesztésében, valamint az élő zene terjesztésében is komoly szerepet vállalt. 1996-ban Török Ádám újra alakította a legendás Mini együttest, azóta szintén töretlenül próbálják az igényes élő zenét megszerettetni a fiatalsággal.
A Pinyó 60 című új albumon ezen négy legendás zenekar slágereiből hallhatjuk a következő örökzöld slágereket:
NON-STOP Lélegző furcsa hajnalon/ Fekete csend/ Szép Margit/ Vad viharban élek
PIRAMIS Szabadnak születtem/ Szállj fel magasra/ Szerelem ördöge
R.A.B.B. Örök lázadó/ A múltban élsz/ Újra rock and roll/ Hihetetlenül nagy F.
MINI Lusta Blues/ Éjszakai harcos/ Alligátor/ Rakétaember
A felcsendülő dalok felelevenítik a dobvirtuóz karrierjének legfontosabb állomásait.
Adatok
Megjelenési idő
2009
Cikkszám
nr27