Bárzongorista 2. - Egy este a Royalban (dupla CD) (2005)

Bárzongorista 2. - Egy este a Royalban (dupla CD) (2005)
Részletek
Hat bárzongorista, akik szinte mindent tudnak a zenéről. Akik játékukkal estéről estére elkápráztatják a világot: Bécstől New Yorkig, Párizstól Tokióig, Londontól Zürichig...

Mesterek, akik szakmájuk legjavát tudják. Művészek, akiket a budapesti kávéházak és szállodák törzsközönsége név szerint ismer, köszönt.

Zongoristák, akiket a hazai nagyközönség a Corinthia Grand Hotel Royalban ismerhetett meg. Versenyzők, akik nem egymás ellen, hanem egymásért léptek színpadra.
Alkotók, akiknek az életük a zene, lelkük a zongora. Emberek, akik szerelmesei annak, amit csinálnak.
2004. november 29-én, a Corinthia Grand Hotel Royalban az elegancia és a nosztalgia, valamint az exkluzivitás jegyében (immár második alkalommal) megrendezett Országos Bárzongorista Verseny nemcsak a régi pesti kávéházak hangulatát idézte fel, de egy elfeledett szakma még élő nagymestereit is bemutatta az érdeklődők, a nagyközönség számára. Ezen a különleges estén a bárzongoristáknak 15 perces szabadon választott, örökzöld melódiákból, valamint hazai és nemzetközi slágerekből összeállított, szórakoztató műsorral kellett készülniük a megmérettetésre. Felkészülésük szakmailag és művészileg is tökéletesre sikeredett: a zongoristák nem csupán a hangszerek urai, de az érzelmek közvetítésének mesterei is voltak. A közönség lelkes vastapssal honorálta a zongoristák produkcióit. Ezen az esten a nézők egy olyan versenynek lehettek szem- és fültanúi, ahol a résztvevők egy olyan szakmáért léptek színpadra, amelyet egész életükben alázattal szolgáltak.
Adatok
Megjelenési idő
2005
Cikkszám
nr17