Bárzongorista 3. - Nosztalgia és elegancia (dupla CD) (2006)

Bárzongorista 3. - Nosztalgia és elegancia (dupla CD) (2006)
Részletek
A Nosztalgia és elegancia című dupla album a Bárzongorista sorozat harmadik lemeze.
A dupla albumon a 2005 decemberében megrendezett Bárzongorista Gála Művészeinek műsora hallható. Az album újdonsága, hogy az elmúlt évekhez képest ezen az estén valamennyi zongorista előadott egy dalt Udvarias Anna énekesnővel, így néhány nagysikerű, múlt századbeli sláger is rögzítésre került. Felcsendül a Halálos tavasz, a Holdvilágos éjszakán és az Egy kis édes félhomályban című sláger is. Legendás dalszerzők: Eisemann Mihály, Orlay Chappy és talán ma már azt is mondhatjuk, hogy legendás zongoristák előadásában. Farkas Sándor, Orosz János, Ökrös Ottó, Taligás Tibor és Táborosi István, az öt Művész neve.
Az este korelnök előadója, az idén 80 (!) esztendős Orosz János így vall a szakmáról: "Ez a koncert is mutatja, hogy mennyire népszerű a bárzongorázás: sok ember próbált meg nézőként bejutni erre a rendezvényre, de sajnos már nem kaptak jegyet. Van tehát igény a műfajunkra, azonban sajnos nincs elég zenés vendéglátóhely. Valamikor fantasztikusan sok bár és rengeteg eszpresszó létezett, ahol zene és műsor volt.
Nekem sohasem derogált föllépni vendéglátóhelyeken. Ez nem prostitúció és sajnálom, hogy mára az ilyen típusú vendéglő, kávéház abszolúte eltűnt. Lehet, hogy később, majd egyszer rájönnek az emberek, hogy szükség van a bárzongoristákra, de ma még nagyon-nagyon kevés ilyen hely van..."
Igen, talán kevés az ilyen hely. De ezzel az albummal segítünk azoknak, akik valóban hiányukat érzik. Dőljön hátra a fotelben, csukja be a szemét és gondolatban kalandozzon el a múlt század Budapestjére!... Üljön be a körút egyik közkedvelt kávézójába, kortyoljon egyet a feketéből és közben hallgassa a fekete és fehér billentyűk hol vidám, hol keserédes dalát! Szép estét kívánunk!
Adatok
Megjelenési idő
2006
Cikkszám
nr16