Bárzongorista 5. - A bárzongorázás virtuózai (dupla CD) (2008)

Bárzongorista 5. - A bárzongorázás virtuózai (dupla CD) (2008)
Részletek
2003-ban a Rádió Márványterméből indult az a sorozat, amely 2007-ben a Művészetek Palotájában érte el csúcspontját. A bárzongorista szakma legkiválóbbjai a füstös, evőeszköz csengéstől hangos éttermek és bárok sarkából végre valóban a reflektorfénybe léphettek. Megmutathatták, hogy tudásuk alapján nem csupán az eddigi sikereik helyszínén képesek megállni a helyüket, de egy csodálatos koncertterem magányában is magukkal tudják ragadni a közönséget. Akárcsak egy komolyzenei koncerten: az üres színpad közepén két fekete zongora áll és a Művészeknek két kezük talentumával kell elvarázsolni a zsúfolt nézőtéren pisszeni sem akaró Nagyérdeműt.
Aki ott volt 2007. októberében a Művészetek Palotájában, személyesen átélhette ezt az élményt. Aki nem volt, most egy dupla albumon kapja kézbe egy felejthetetlen este dallamait. Az örökifjú bárzongoristák mellett hallható a lemezeken Malek Andrea csillogó énekhangja, Weszely Ernő rekedtes harmonikája és az albán származású, Ausztriában élő pódiumzongorista, Emiri Almira játéka.
Farkas Sándor, Orosz János, Taligás Tibor, Táborosi István és Ökrös Ottó egymást követően léptek a színpadra, s ültek a zongora mögé, hogy egy számukra is szokatlan miliőbe csempésszék be Rahmanyinov mellé Seress Rezsőt, Cole Porter mögé Zerkovitzot vagy éppen Gershwin mellé Eric Claptont. A közönség szeretete és szűnni nem akaró tapsa jelezte: sikerrel.
Az album füzetében a Hamu és Gyémánt magazin 2005. téli számában megjelent exkluzív írás részlete olvasható a bárzongorázás misztikus múltjáról és útkereső jelenéről. Az albumot jó szívvel ajánljuk kicsiknek és nagyoknak, akik egy kevés múltidéző nosztalgiázásra vágynak, vagy csak egy gyertyafényes, meghitt vacsora mellé keresnek szívmelengető dallamokat.
Adatok
Megjelenési idő
2008
Cikkszám
nr14