Ez a divat - Hello from the Neitherlands (2009)

Ez a divat - Hello from the Neitherlands (2009)
Részletek
A fordításban kb. Üdvözlet Semföldről címet viselő új anyag az előzőhöz képest jóval táncosabb, jazz, és deep-funk keveredik elektronikával. A kilenc számot felvonultató lemezzel a csapat szándéka, hogy folytassa az első CD-vel kijelölt utat; maradandó élménnyel gazdagítsa a hallgatót, és nemzetközi szinten is elismerést nyerjen a magyar elektronikus soul-jazz műfajnak.
Az Ez a divat zenekar a kilencvenes évek végén, az elsők között kezdett el kísérletezni a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével.
A 2000-es évek elején többször lehetett őket látni az Anima Sound System és a Color Star társaságában, de hamar kialakult saját közönségük és elkezdtek önállóan koncertezni.
Több magyar és külföldi válogatás lemezen (Real Ibiza 5, Balaton Grooves) szerepeltek, mielőtt 2006-ban megjelent első saját lemezük From the Head to the Feet címmel. Az anyag kiemelkedőnek számít a magyar elektronikus jazz történetében, és a műfaj legjelesebb külföldi képviselői részéről is pozitív visszhangra talált.
A számok hol lazán ’grúvosak’, hol pedig gyorsak és lüktetőek, teletömve a ’legtörtebb’ ritmusokkal. Egyszerre precíz és érzelmes, dzsesszes és elektronikus.
Az együttes alapító tagja, és motorja Lakinger József basszusgitáros. Trombitán gyermekkori barátja, a jazz-funk megszállott Kiss Árpi játszik. A fúvósszekció másik tagja Kovács Ádám, aki hangmérnökként is hozzájárul a profi megszólaláshoz. Gál Dániel játszik billentyűkön, kezeli a samplereket, effekteket, és még sok minden mást, ami tovább finomítja az amúgy is egyedi hangzásvilágot. A ritmusért Bene János felel, az érzékeny, de erőteljes hangot pedig Csorba Melinda hozza a produkcióhoz. Melinda népzenei gyökerekkel érkezett (korábban számos népdal versenyt nyert), most pedig leginkább a soul műfaj vonzza.
Adatok
Megjelenési idő
2009
Cikkszám
nr13