Gyorskeresés
Fizetési megoldás
Hírlevél
Újdonságok
Népszerűek
Házhozszállítás

PartnerekTermék részletek


Cirkusz-Ka - Városi Mese (2015)

Cirkusz-Ka - Városi Mese (2015)
2 997 Ft
 • A Cirkusz- KA, Városi mese című CD és DVD albuma, konceptuális koncertlemez, Szitás Balázs rendező ötletéből.
  A Cirkusz-KA dalokat, Szlávics Anna szürrealista, szabad-versre emlékeztető dalszövegeit, egy személyes történet lazán kapcsolódó, álomszerű jeleneteivé fűzi az előadás.
  Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros 2006-tól írja saját dalait, vezeti zenekarát a Cirkusz-Kát, alakítja zenéjének mással össze nem téveszthető atmoszféráját. 2011-es első nagylemezük még a songok-kuplék-, francia sanzon- világát idézi, minimalista, expresszív album. Az évek során, részben sok zenésszel való találkozás, a közös alkotás hatására, dúsuló zenei szövetben előtérbe kerülnek a jazz-es elemek, de a fado-, bossa nova-, samba-, flamenco-, magyar népdal-, francia sanzon-, balkáni- és klasszikus zenei hatásai továbbra is fellelhetők a Cirkusz-KA zenéjében.
  A Városi Mese című koncertlemezen a zenészek a szöveg hangulatához-, mondanivalójához igazodva változatos, hangszerelésben szólaltatják meg a dalokat. Ének és próza, klasszikus gitár, nagybőgő, fuvola, melodika és ütőhangszerek, tisztán akusztikus hangszerelés, finom improvizatív együtt-játék, szólamok összefonódása és kontrasztjai, feszültséggel- és oldással teli csendek. Továbbra is a kamarazenélés szépsége és törékenysége jellemzi a Cirkusz-KA zenéjét, a színházi eszközökkel pedig egy plusz réteg rajzolódik. A zenészek önmagukat alakítják, személyes, emberközeli előadás születik.
  Szlávics Anna - ének, melodika, fuvola, kalimba, dalszerzés
  Rock Tamás - gitár, zeneszerzés
  Szalay Tamás Géza - nagybőgő
  Clemente Gábor - ütőhangszerek
  Szitás Balázs - rendező
  Válik László - hangmérnök
  NarRator Records - videó felvétel
  Szarka Attila - borító festmények
  Görgényi Gábor - borító design
  A koncert a Nemzeti Kulturális Alap és a NarRátor Records támogatásával került felvételre, Budapesten 2015. áprilisában az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtéren.

   

   

Webáruház készítés