Vicky Sunday - The Best Album Ever (2015)

Vicky Sunday - The Best Album Ever (2015)
Részletek
Hangos, dekadens, változatos. Egyedi és divattalan. A számokban a funky lüktetéstől a skót népi dallamokon, jazz zongorán és country hegedűn keresztül sok minden helyet kap, mindez intenzív, metál hangzásba ültetve. A zene mégis egy egységes képet alkot, amit Vicky hangja és személyisége tart össze: https://www.youtube.com/watch?v=FEjN0G6JIPo
Vicky Sunday pályafutása az ’Awake on Planet Sounday’ maxival kezdődött. Pár évvel később
a Mosaic című, három számos EP-jére már a külföldi zenei sajtó is felfigyelt.
A ’worldrock’ műfaj megalapítója.
A precíz, súlyos gitárt helyenként virtuóz hegedűtorzó hasítja keresztül. Beteges horrorszimfónia, karmikus ethno-rock. A húzós metal dobolással szemben afrikai vudu ütőhangszerek sűrű, latinos lüktetése ad ritmikus aszimmetriát. Eszelős tempójú körtánc, fondorlatos pszichomágia.
Vickynél az éjszakákból sosem lesznek nappalok, a káoszból sosem lesz rendszer, a vibrálás nem válik monotonná. Az erős, azonnal agyba mászó dallamokat zaklatott instrumentális betétek váltják. Szövevényes szövegvilág, néha csak a dal végén derül ki a több versszaknyi irónia. Életrajzi és asztrális élmények, megerőszakolt ponyvaromantika, zavaros képirodalom.
A 2015 nyarán megjelent lemezre 9 saját dal mellett felkerült az REM Losing My Religion című dalának átértelmezése. Az elsöprő lendületű rockba ültetett dalnak a perka és a refrénben megszólaló country hegedű ad egyedi, egzotikus hangzást.
Vicky Sunday - Losing My Religion: https://youtu.be/glPXiyYBYDE

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2015
Cikkszám
nr117