Ethnómada - Keserédes (2015)

Ethnómada - Keserédes (2015)
Részletek
Ethnómada
"Keserédes"

A "Keserédes" az Ethnómada első albuma. Utazás Magyarországból kiindulva a világba és számos zenei stílus felé. Muzsikájukban balkáni zene, flamenco, latin, blues keveredik természetesen és gyengéden. Tres cubano, kongák és baby bass gitár kannával, elektromos gitárral, lap steel gitárral, trombitával és hegedűvel. Az eredmény új, friss hangzás, mely régi hagyományokban gyökerezik.
María Keck, Julián Olivares, Yago Salorio, Shangó Dely és különleges vendégművészeik Jorge Pardo, Enriquito and Luca Kézdy személyében örömmel tárják ezeket az eredeti, elegáns világzenei darabokat a zenei világ elé.
Az Ethnómada története:

2012-ben egy malii és magyarországi látogatás után az Olivares Trío (Yago Salorio, Shangó Dely és Julián Olivares) María Keck-kel megalapították az Ethnómadát.
Feldolgozásokkal kezdték, majd saját kompozíciókat hoztak létre. Kisebb helyszíneken, színpadokon játszottak, majd 2012 és 2013 júliusában a magyarországi Bábel Sound Fesztiválon is felléptek. Ezen kívül workshopokat vezettek (flamenco gitárral, latin ütőhangszerekkel) és fantasztikus magyar zenészekkel örömzenéltek.
Ezeken a tapasztalatokon keresztül talált rá a zenekar a magyar cigányzene és a spanyol zene kapcsolatára, fúziójuk változatos lehetőségeire.
Az Ethnómada tagjai nomádok: művészek, akik járják Szerbiát, Magyrországot, Spanyolországot és Kolumbiát; népzenei gyümölcsöket gyűjtenek, zenéjük képzeletbeli és valós gyökerekből ered.

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2015
Cikkszám
nr116