Golestan - Baroonday (2014)

Golestan - Baroonday (2014)
Részletek
GOLESTAN - A SZÍVEK VIRÁGOS KERTJE
Zenekarunk az ezredfordulón alakult egy kiállítás apropójából. A "Szülőföldem, Irán" fotói után (mert ez volt a címe a mustrának) valahogy úgy maradtunk. A megnyitón elhangzott perzsa népdalt, mely nem eresztett minket, a sebész-fotós Dr. Nowrasteh Ghodratollah, művésznevén Dr. Khonji tanította nekünk. Ő lett a zenekarfrontembere, dalszerzője, a mi "Dzsinnünk".
Zenénk valódi kulturális fúzió gyümölcse - nemcsak Magyarországon, de Nagy-Britanniában, Iránban és az Egyesült Arab Emírségekben is megkóstolták már. Akusztikus popzene, melyet népies hatások itatnak át. A dalokban messzemenően érvényesülnek a dél-iráni, török és ó-perzsa eredetű nomád népek előadásmódjának stílusjegyei. A szövegeket achom (laresztani) nyelven írja Dr. Khonji. Kultúrmissziónk célja e nyelv tovább éltetése. A Golestan zenei kiegyensúlyozottsága lágy hatást kelt, de játszunk sok olyan számot is, melyek dinamikájukkal táncba hívják a közönséget.
A "Baroonday/Esik" a Golastan zenekar ötödik albuma. Hasonlóan a korábbiakhoz, ezen dalokat is magyar és a perzsa művészek lelke és szenvedélye ihlette. Zenénk alapja mindig is a természetes hangzás volt mely jól tükröződik valamennyi dalban.
Az eső rengeteg embernek érinti meg a lelkét hisz az eső az élet és a tavasz beköszöntének a szimbóluma. Az eső egyenlő az élettel, avagy Isten ajándékával. Ezt az élményt számtalan dallam őrzi a keleti kultúrában mely dallamok sokaságát ezen albummal a Golestan is szintesítette.
A Golestan dalai számtalan ember szívét érintették meg szerte a világon, s e legutóbbi album is a zenekar kereszt-kulturális misszióját erősíti.

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2014
Cikkszám
nr113