Borra-Való - Asszony bora, ember bora (2014)

Borra-Való - Asszony bora, ember bora (2014)
Részletek
A Borra-Való együttes a hagyományt az újszerűséggel ötvözi, a népies hangzású bordalok világa négy hangszerre komponálva izgalmas és élettel teli. Hegedű, szólóének, gitár és ütőhangszerek segítségével a Borra-Való együttes egyedülálló vállalkozása egyszerre hagyományszerető és újdonságkereső.
Almár Almus Judit, az ország egyetlen bordalnoknője alapította Borra-Való együttes tagjai elismert zenészek: Balázs Gergely hegedűn, Káptalan András gitáron, Perger Guszty ütőhangszereken szólaltatja meg a vidám, populáris dalokat. Műsorukban népdalfelfoldozások, klasszikus és kortárs költők (Petőfi Sándor, Vajda János, illetve Lackfi János) megzenésített versei és saját szerzemények szerepelnek. A három éve koncertező Borra-Való együttes a Borászportál szerint az öt legnépszerűbb borfesztivál-zenekar közé tartozik (a Csík zenekar, a Kerekes Band és a Vivat Bacchus társaságában). A 2011 óta muzsikáló Borra-Való együttes Asszony bora, ember bora című lemeze a NarRator Records kiadó gondozásában, az Artisjus Zenei Alapítvány támogatásával idén decemberben jelent meg (www.borra-valo.hu),
Facebook-oldalukon (https://www.facebook.com/borravalo) ajándékként további dalok tölthetőek le. A zenekar tervei között szerepel az is, hogy 2015 januárjától saját, zenés gasztroműsort indít az egyik tévécsatornán olyan neves vendégekkel, mint a Balkan Fanatik és a Motiva zenekar.

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2014
Cikkszám
nr112