Pluto - Fedélzetre (2013)

Pluto - Fedélzetre (2013)
Részletek
A PLUTO zenekar szövegközpontú és táncolható dalokat játszik.
Az évek során összeszokott rockzenekarrá vált, dalainak felismerhető saját íze, üzenete van. A gitáros-énekes Nemes András vezette csapat a magyar dalszerzői hagyományokat, a rockabillys lüktetésű beatzenét és a kétezres évek gitárpopos megoldásait vegyíti ösztönösen és lazán.
Az új lemez
"Ismét nehézzé váltak a körülmények, veszély van, menekülni kell. A kapitány elkiáltja magát, hogy: Fedélzetre! És mindenki tudja, mi a dolga. Megint kihajózunk" - a Pluto rock and rollja egy hősies élet álma.
A Fedélzetre! a Pluto első igazi rocklemeze. Egy lendülettel lett feljátszva, rendes dobhangzása van, analóg cuccokon keverték. Kevés szájharmonikán kívül azt hallani, amit koncerteken is: dobszerkó, két gitár, basszusgitár, ének. Nem egy számítógépen túlszerkesztett, agyon­effektezett anyag, hanem egy erőlködés- és izzadságmentes, de slágeres rockalbum.
Kilenc saját dal. Ezen kívül egy Kispál és a Borz-feldolgozás, a Szőkített nő jellegzetesen "plutós" verziója. Továbbra is fontosak a szövegek: a Veled nincsen baj kamaszkori emlékei, a Vihetik a tetőt abszurd életszemlélete, a Mese a csillagokról erdei rohanása, a Tábornok úr pacifista indulata, az Eltévedt egy ember őrületet súroló útkeresése.
Tagok:
Nemes András - gitár, ének
Dudás Zsombor - dob, ének
Martinkó Tamás - gitár
Horváth Gábor - basszusgitár

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2013
Cikkszám
nr106