Tamás Éva Játéktára - Hónapról Hónapra (2012)

Tamás Éva Játéktára - Hónapról Hónapra (2012)
Részletek
Tamás Éva Játéktára 2007-ben kezdte meg működését. Megálmodója Tamás Éva színművész, akit a közönség elsősorban a Pécsi Harmadik Színház színpadán láthat. A zenekar tagjai pécsiek, a baranyai fővárosban élnek és alkotnak: Tamás Éva -ének, Bogárdi Aliz - hegedű, Pozsgai Tamás - gitár, Etlinger Mihály - nagybőgő. A különböző műfajokból érkezett muzsikusok, színészek, kortárs költők verseit álmodják dalokká, színes zenei világot kölcsönözve a gyermekkoncerteknek.
"Mi valóban cselekedni szeretnénk. Megfogjuk a gyermekek kezét és apró, óvatos lépésekkel bevezetjük őket az irodalom, a zene világába. Nagy mosolygós játék minden koncertünk, lüktető, élettel teli közösségi élmény, amely feloldja a gátakat, segít kapcsolatokat teremteni, mely egyszerre megmozgat és pihentet, tanít és önfeledt szórakozást nyújt."
A Játéktár első albuma 2010-ben jelent meg "Az én anyukám" címmel, Nagy Bandó András verseit dolgozták fel. 2012-ben felpezsdült az élet a zenekar körül. Év elején meghirdették gyermekrajz pályázatunkat, melyre több mint 6oo alkotás érkezett az ország minden pontjáról. Februárban felvették második lemezük anyagát, mely Mentovics Éva verseit tartalmazza. A "Hónapról - hónapra" lemez címadó dalára elkészült első videoklipjük, megjelent azonos címmel kottás - verses kifestő füzetük. Az új album 2012. őszén - a Játéktár 5. születésnapján - jelent meg a NarRátor Records gondozásában. Jubileumi meglepetésként a 2012/13-as színházi évadban mesekoncerttel lepték meg a gyerekeket a Pécsi Harmadik Színházban, Csipkerózsika címmel.

 

 

Adatok
Megjelenési idő
2012
Cikkszám
nr100