Rólunk

A kiadó Ars Poetica-ja

narrátorlat1. elbeszélő, a történet elmondója 2. szính, film a drámai cselekményen kívül álló szereplő, aki a szerző szócsöveként elmondja a színpadi cselekmény megértéséhez szükséges, de nem ábrázolt eseményeket, gyakran az előadást kísérő megjegyzéseivel a nézők érzelmi magatartását is befolyásolja

Honnan s milyen ötlettől vezérelve kapta az 1997. októberében alakult hangfelvétel-kiadó a NarRator nevet?

Nos, a választás azért esett a narrátor szóra, mert a kiadó elsődleges feladatának a Művész gondolatainak közvetítését tartja. A kiadó nem akarja a saját ötletei alapján egy, a nagyközönség által jól (jobban) fogyasztó produkcióvá formálni a mindenkori alkotásokat, hanem segíteni szeretne abban, hogy minél többen ismerhessék meg változatlan, eredeti formában azokat.

Megváltozott, összekuszálódott világban élünk. Jól jellemzi ezt, Robert Pliskin gondolata:

Piackutatással minden kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy a tojás elég egy vacak termék és nyilván hamarosan el fog tűnni a piacról. Hiszen a tojás nem áll meg magától, könnyen elgurul, törékeny, speciális csomagolást igényel, az egyik olyan, mint a másik, nehezen nyitható és nem lehet egymásra rakva tárolni őket a polcon.

(Robert Pliskin, amerikai író)

Egyre kevesebb szerep jut az értékeknek és egyre kevesebben értenek egyet az értékek megítélésének tekintetében. Megváltoztak a közélet főszereplői és megváltoztak az elképzeléseink a jóról és a rosszról. Ebben a világban indult útjára a NarRator Records...

 

 


Nagy Géza

geza.nagy[kukac]narrator[pont]hu

Kulturális menedzser, a Babel Camp ügyvezetője és programvezetője.

1991-1997 között az ELTE Bölcsészkaron szerezte diplomáját Népművelés és Esztétika szakon, valamint a Kulturális Menedzserképző Programon. Egyetemi tanulmányai mellett 92-95 között az Egyetemi Színpad munkatársa és programszervezője. Az Egyetemi Színpadon évente 140 előadást tartottak ezek között húsznál több különböző színházi darabot, és nagyjából ugyanennyi zenekar rendszeres koncertjeit. 94- és 97 között a Caffe Souterrain / Titanic Café, Program koordinátora, évente 120 koncert és egyéb kulturális esemény szervezője.

1997 és 2016 között a Student Service Egyesület, illetve az Ability Park vezetője, kisebb megszakításokkal az Országos Fogyatékosügyi Tanács tagja. Civil szervezeti vezetőként és esélyegyenlőségi szakértőként, a fogyatékos emberek társadalmi befogadásáért dolgozott. Az Ability Park 2003 és 2016 között rendszeres helyszíne a Sziget Fesztiválnak, emellett állandó helyszínen is üzemelt. Az Ability Park interaktív fogyatékosügyi élménypark 2003-ban a Millenáris Park, 2007-2009 között a Jövő Háza kiállítás részeként, 2009-2012 között pedig önálló helyszínen üzemelt. A kiállításnak több mint 1 millió látogatója volt.

2019-től a Babel Camp ügyvezetője és programkoordinátora, feladata a koncertek és események szervezése mellett elsősorban az Arts Residency programok fejlesztése.

2020 augusztustól segíti NarRator Records kiadó zenekarainak fejlesztését és a kiadványok terjesztését.

 


Dudás Viktor

viktor.dudas[kukac]narrator[pont]hu

filmszakértő, újságíró, film- és zenei manager, kapcsolatépítő 

Szakmai karrierjét 1997-ben a MAX magazin magyar kiadásának alapító szerkesztő-rovatvezetőjeként kezdte, ahol 1999-től megbízott főszerkesztőként dolgozott. A VOX mozimagazinhoz 2001-ben került vezetőszerkesztőként, majd 2003-tól 2011 decemberéig a lap főszerkesztője és barnd-managere volt. A magazin az irányítása alatt vált piacvezetővé, miközben életre hívták az első magyar független szakmai filmdíjat is, VOX-Car-díj néven, amely az első olyan magyar filmes díjátadó volt, amelyet televízió közvetített.

Főszerkesztő, lap- és brand-manager munkájával párhuzamosan 2004-től a magyar filmek nemzetközi piacra segítésével is foglalkozik 2012-ben a Magyar Nemzeti Filmalap munkatársaként  az irányítása alatt a magyar állami filmvagyon elemei több mint 20 év szünet után ismét hivatalosan megjelentek a nemzetközi filmkereskedelmi piacon. 2013-tól 2017 végéig az MTVA Kereskedelmi és Vagyongazdálkodási Igazgatóságán főtanácsadóként tevékenykedett.

Jelenleg, kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere révén, magyar televíziós tartalmak nemzetközi piacra segítésével foglalkozik. Valamint a Babel Arts Management világzenei előadókat menedzselő vállalkozás nemzetközi koordinációs igazgatója és a hozzá tartozó NarRator Records ügyvezetője.

Rendszeresen kérik ki véleményét filmekről, filmszakmai kérdésekről a média minden területén, és többek között a magyarországi Oscar-díj közvetítések állandó szakkommentátora.

A fentiek mellett zenei életben is aktív szerepet tölt be. Kisgyermek kora óta aktívan dobol és több sikeres előadóval és zenekarral is dolgozott.

Korábban egy rövid ideig dolgozott a Sony Music Entertainment Kft.-nél, mint promóciós manager, majd 2001-ben zenésztársával létrehozta független hanglemezkiadóját Twelvetones Records néven. Az általuk felfedezett és képviselt előadók mindegyike büszkélkedhet aranylemezzel.

Zenei elhivatottsága és filmes tapasztalatai felhasználásával 2019-ben egy dokumentumfilmet is rendezett, Budapest Jammin’ címmel, amely Magyarország fővárosa pezsgő és színes jam-session-jeinek világába kalauzolja el a nézőket. A Budapest Jammin’ az ötödik dokumentumfilm, amit rendezőként jegyez.